Inspire2Live Choir

Van start!

Op donderdag 7 april 2011 j.l. is dit nieuwe koor onder de naam Inspire2liveChoir van start gegaan. De belangstelling was veel groter dan gedacht. Maar liefst 145 belangstellenden  waren deze avond aanwezig. Het was een avond met veel informatie. De doelstelling en de plannen werden door Peter uitgelegd. Aanwezig waren o.a. Jannie en Adrie Baijens, de ouders van Bianca en Wim Waninge namens het Erasmus Vriendenfonds MC. Na de koffie werden de aanwezigen door de zangcoach Annelies Schep getest voor de stemsoort. Hierna werd nog een refrein 4-stemming ingestudeerd en de avond werd afgesloten samen met de solist met het zingen van Glory, glory halleluja. Zo gingen we enthousiast en met veel nieuws naar huis. Op donderdag 14 april gaan we echt de hele avond zingen. Door de grote belangstelling zal er niet meer in de zaal maar in de kerk worden gerepeteerd. Het koor is vooral op zoek naar bassen en tenoren!!

Onder leiding van dirigent Peter Overduin zal het koor 1x per 2 weken repeteren.

De repetities vinden plaats in de Ontmoetingskerk te Alblasserdam, Blokweerweg 75, 2954 PC, telnr 078-6919417. De contributie bedraagt € 10.- per maand.

Op dit moment (1 januari 2017) bestaat het koor uit 66 sopranen,  25 tenoren, 19 bassen, 68 alten. In totaal 178 leden.

Vooral Bassen en Tenoren blijven hartelijk welkom!

 

Ontmoetingskerk – Hier houden we repetities

Naar aanleiding van het benefietconcert voor de scan van Bianca heeft Peter besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het koor zal voorlopig worden opgestart als een projektkoor. Het eerste projekt is een groot Benefietconcert in november. Ook voor de scan van Bianca. Nadere gegevens van dit concert volgen. Het betreft een gemengd koor dat een zeer gevarieerd repertoire zal gaan zingen in diverse talen. Wat is er mooier dan een start maken in de kerk van Bianca?? Annelies Schep is als zangcoach aan dit koor verbonden voor stemvorming e.d. Jan Vayne zal één van de vaste pianisten zijn op de concerten. Op donderdag 7 april zal de kennismaking en oprichting plaats vinden. Wij willen U dan ook graag uitnodigen om op donderdag 7 april vanaf 19.30uur kennis te komen maken en in te schrijven als koorlid. Onder het genot van koffie of thee zullen we meer bekend maken over de toekomstplannen en het benefietconcert in November. Op donderdag 14 april gaan we dan officieel van start. Iedereen die graag zingt en vooral ook die wil zingen in strijd tegen kanker of andere goede doelen willen wij van harte uitnodigen om zich op te geven als koorlid. Het koor zal zich voornamenlijk gaan richten op concerten voor goede doelen. Als u nooit gezongen heeft bent u ook van harte welkom. Opgeven kunt u bij de secretaris:
Bert van Es, Merelstraat 36, 3334 AA Zwijndrecht; secretariaat@inspire2livemusic.nl
06-23683930 of 078-6101306

Zegt het voort!!Neem vrienden en bekenden mee en ervaar hoe het is om samen te zingen en concerten te geven!

Koorfoto 2014 in Basiliek te Oudenbosch
Foto Inspire2liveChoir 2

18 reacties op Inspire2Live Choir

 1. Enny schreef:

  Beste Peter en koorleden, jullie optreden op t.v….. en de booschap erachter was indrukwekkend. Ik zing ook 15 jaar in een koor. Muziek is zo belangrijk. Helaas is Alblasserdam te ver voor mij…want zeker waar jullie voor staan en zingen sta ik 100% acter. (Ik ben ruim 25 jaar collectante van KWF.) Veel succes met jullie optredens. Ga ervoor. Peter, veel sterkte met alles en geweldig wat je doet en wie je bent. Alle respect voor.

 2. Theo Rhijnsburger schreef:

  Ik heb jullie zojuist zien optreden in Holland has got talent. Wat een geweldig leuk koor en wat een prachtige doelen stellen jullie. Ik heb vroeger al veel gezongen, oa bij de hofstad operette. Helaas is er in de laatste 30+ jaren weinig van zingen in een koor gekomen voor mij… En o wat jammer dat jullie zo ver weg zitten. Graag zou ik me hebben opgegeven maar ik woon in ‘s-Heerenberg en ben regelmatig in Enschede om mijn echtgenote in het verpleeghuis te bezoeken. Ik wens jullie heel veel succes en hoop jullie vaak te kunnen zien in de toekomst.

 3. Pingback: Wat me ontroerd heeft.. | diabetesforum.be

 4. marianne van netten schreef:

  Ik heb ontzettend genoten van zaterdag in papendrecht! Als ik kon zingen werd ik lid. Ik ga de concerten in de gaten houden en kom vast vaker naar jullie luisteren.

 5. Ineke Govaart schreef:

  Hoi Peter ne Karin
  Ik was samen met mijn moeder in de Lourenskerk en we hebben genoten het was emotioneel ook voor ons want vorig jaar is mijn zus overleden aan kanker en ik heb zelf ook kanker maar dit geeft ons gewoon weer de moed om verder te gaan en niet op te geven (doen we ook niet hoor)
  Jammer dat het koor zover weg is want anders zou ik er gelijk op gaan
  succes met de verdere concerten
  gr ineke govaart

 6. Joke van Dalen schreef:

  Zaterdag j.l. al ontzettend genoten tijdens onze extra repetitie voor a.s. zaterdag. Ook onderling wordt het steeds gezelliger. Het gaat vast een mooi concert worden in De Lauwrenskerk!
  Heb trouwens veel respect voor jullie inzet!

  Groetjes, Joke

 7. Marianne Warringa schreef:

  Hallo Karin,
  Ten eerste heb ik veel respect voor jouw en Peter zoals jullie je inzetten voor de kankerbestrijding en vind he fijn om in zo’n groot koor te mogen zingen.Het mooie boek van jullie heb ik gekregen van mijn vriendin.Ik wens jullie verder veel succes met alles wat jullie nog verder doen.
  Groetjes,
  Marianne Warringa.

 8. jannie baijens schreef:

  er zijn nu een aantal repetitieavonden geweest en het klinkt al zo mooi,
  we zitten achter in de kerk te genieten van de zang en het enthousiasme van het koor en van peter en annelies.
  ik vind het bijzonder om erbij te mogen zijn.
  5 november gaat heel mooi worden.

 9. Trudie Meerkerk schreef:

  Hoi Peter,

  Ik vind het een super enthousiast koor en een erg goede sfeer!
  Sta er van te kijken wat er na een paar repetitieavonden al gezongen wordt!
  Echt bijzonder! We zijn trots op jullie!

 10. Annelies Schep schreef:

  We gaan er iets heel moois van maken!

 11. Marika schreef:

  via via heb ik van deze plannen gehoord; hoe meer ik hoor en lees, hoe enthousiaster ik wordt.
  lijkt me superleuk om lid van te worden; ik kan haast niet wachten tot de start.
  gevarieerd repertoire, zangcoach, Peter Overduin, Laurenskerk, goede doelen, alle leeftijden, en dan ook nog…. JanVayne.
  ik ben al jaren groot fan van hem!

  • Marika schreef:

   Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en wat is er veeeel gebeurd in die tijd! We hebben vele avonden serieus en enthousiast gereperteerd om een aantal mooie liederen in te studeren; en dat is ook gelukt! Want we hebben gisteren een heerlijk, indrukwekkend concert mogen geven in een bomvolle Laurenserk in Rotterdam. De tijd was veel te kort, het is veel later geworden dan gepland maar het publiek vond het prachtig! Ik heb zoveel enthousiaste reacties gehoord van mensen van alle leeftijden. Ook veel complimenten voor Annelies (Schep), sopraan en onze zeer gewaardeerde zangcoach. Vooral haar Ave Maria heeft velen ontroerd. Peter en Karin hartelijk dank voor jullie inzet, enthousiasme, energie en tijd. De organisatie was heel goed. Fijn om nu met elkaar te gaan “werken” aan ons volgend concert. Ik ben benieuwd welke nieuwe liederen we nu gaan instuderen. Hartelijk dank!

 12. Sas schreef:

  Is er al bekend wat de repetitie dagen en uren zijn?

 13. Joke schreef:

  Wat een goed plan! Het komt voor mij als geroepen.Ik ben al een poosje op zoek naar een koor met een gevarieerd repertoire en dan ook nog zingen voor goede doelen!
  Ik ben er 7 april zeker om mij aan te melden.

 14. Anita Vlot schreef:

  Supermooi idee!

 15. Merejo schreef:

  Hoi Peter
  Ik zou graag mee willen doen maar, beide dagen die nu geplant staan zijn Bert en ik op trainingskamp voor de Cops in Frankrijk.
  Wens je heel veel succes met Inspire2liveChoir met veel goede doelen concerten.

  • Merejo schreef:

   Inmiddels zing ik mee en kijk ik elke keer uit naar de volgende repetitie avonden. We hebben veel plezier samen delen ook veel samen. 5 november was een groot succes en de komende concerten worden vast ook succesvol. We gaan er met ons allen aan werken.

 16. Karin Overduin schreef:

  Hey lieverd, heel veel succes gewenst met je Inspire2liveChoir.
  Ik hoop dat je maar veel goede-doelen-concerten mag geven.
  Je eerste koorlid meldt zich nu alvast aan.
  Ik heb er veel zin in.
  Op naar 7 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *