i2lmusic

Wat is Inspire2liveMusic? Waarom deze site? Deze vragen kan ik mij zomaar voorstellen. Ik zal het u kort proberen uit te leggen.

Foto 1 Zomer 2013 MV - kerstkaart

Toen mijn vrouw Karin 33 jaar was kreeg zij borstkanker. Een borstamputatie volgde. 10 jaar later kwam de kanker terug in een uitzaaiïng tussen borst en longvlies.Niet operabel en niet te genezen was de reactie van de artsen. Later kwamen er uitzaaiingen in lever, wervels en buik. Helaas is Karin op 3 december 2017 overleden.  Je wil dan maar èèn ding en dat is dat er goede medicijnen komen of zijn die deze ziekte te lijf te gaan. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met de ziekte. Inmiddels 1 op de 3. Vrienden, collega’s, familie enz. Voor hen allemaal doen we deze acties. Dit is in het kort mijn motivatie om actief bezig te zijn met geld inzamelen voor de kankerbestrijding. Binnen nu en 10 jaar de ziekte kanker chronisch te laten zijn in plaats van dodelijk. Dat willen we allemaal toch?

Peter-fietsOmdat wielrennen al vele jaren mijn hobby is, heb ik de combinatie gemaakt van fietsen en geld inzamelen voor de kankerbestrijding. Hoe? Door mee te doen aan de l ‘ Alpe d‘ HuZes. Door met een eigen team vanaf de oprichting mee te doen het event Ven24cancer. Met het eigen team The Ven2Cops hebben we in 2010 het prachtige bedrag van 35.000 euro opgehaald!! Naast de sportieve prestatie van het aantal keren de top halen boven op de mooie Mont Ventoux, is natuurlijk het belangrijkste dat er geld opgehaald wordt. En dat hebben we gedaan en we gaan er gewoon mee verder. Opgeven is geen optie!

Peter in actie als dirigent

Peter in actie als dirigent

Daarnaast ben ik ook al 29 jaren werkzaam als dirigent van diverse Gemengde- en Mannenkoren. In de afgelopen jaren is een groot netwerk van musici opgebouwd waar ik zeer regelmatig concerten mee geeft. Ook de koorleden hebben een behoorlijk steentje bijgedragen aan de geldwerving door CD’s en wijn te kopen.

Dit bracht mij op het idee om een website te laten maken die betrekking heeft op muziek en het bovenomschreven doel. In die gedachte is dat dus geworden Inspire2liveMusic. Muziek die inspireert om te (blijven) leven. De bedoeling is om door middel van het organiseren van concerten geld op te halen voor de kankerbestrijding. Ik hoop dan ook van harte dat we jaarlijks door de muziek op de concerten, en het geld dat we daarmee ophalen, een steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen kanker.

Voor de gegevens van de concerten verwijzen we naar de concertagenda.

Lees voor meer gegevens van de events op de links van deze site.

Met dank aan Jorn Moraal, directeur van BrandWebbing en zijn collega Matthijs Idema die deze site hebben gemaakt en sponsoren. Hulde!

Peter Overduin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *