Benefietconcert om dromen waar te maken…

donderdag 13 januari 2011 22:52
PAPENDRECHT – Peter Overduin heeft een passie voor wielrennen en dirigeren. Hij werkt voor de politie Zuid-Holland Zuid. Zijn vrouw Karin kreeg zestien jaar geleden te maken met borstkanker. Tien jaar later moest ze zes chemokuren doorstaan omdat de ziekte was uitgezaaid. Als oprichter van Ven2Cops zet Peter zich zowel muzikaal als sportief in zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar deze levensbedreigende ziekte. “Wat op den duur slechts een chronische ziekte zou moeten zijn. Dat is het doel. Wij dragen daar graag een steentje aan bij.” Onder meer door het op touw zetten van een benefietconcert zaterdagmiddag 22 januari in de Bethlehemkerk.

Door Erik de Bruin
“Ven2Cops slaat hiermee even een zijstraat in”, legt Peter uit. “Vanuit het korps Zuid-Holland Zuid is Ven2Cops opgericht nadat vijf agenten 9 september 2009 hadden meegedaan aan de eerste editie van Ven2-4Cancer. Dat vonden we zo’n goed initiatief dat we ons gingen organiseren en hebben gesteld dat we hier jaarlijks aan willen deelnemen. In 2009 bestond onze groep uit vijf renners en brachten we via giften en cd- en wijnverkoop 12.500 euro op. Afgelopen september hebben 21 agenten de Mont Ventoux één of meerdere keren beklommen en haalden we 35.000 euro op. Méér dan tien procent van de totale opbrengst, moet je nagaan! Er hebben 270 mensen meegedaan.”

Hij vervolgt: “Zowel Ven2-4Cancer als Alphe d’Huzes (deze bekende Franse Alpenreus dient – de naam zegt het al – liefst zes keer achter elkaar te worden beklommen) worden georganiseerd door Inspire2Live. Met het geld dat ze met beide evenementen hebben verdiend is het mogelijk geworden deze maand op de Vrije Universiteit van Amsterdam een driedaagse conferentie te houden waar kankerspecialisten uit de hele wereld naartoe komen. Hierdoor ontstaat kennisoverdracht wat tot een enorme stap voorwaarts kan leiden.” Aan het gevecht tegen deze verschrikkelijke ziekte, die nog altijd veel levens verslindt, wordt ook vanuit Alblasserdam serieus deelgenomen. Bianca Baaijens heeft de missie Walking on a Dream leven ingeblazen. Ze werkte als viroloog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en wilde genoeg geld inzamelen voor een scanapparaat dat de kans op overleving verdubbelt. Ze verloor in augustus vorig jaar haar eigen strijd tegen baarmoederhalskanker, maar niet zonder slag of stoot. “Bianca inspireerde andere mensen haar dromen waar te maken”, zo is te lezen op www.walkingonadream.nl. Karin: “We hadden het op tv gezien bij de EO en SBS6 en erover gelezen in het Algemeen Dagblad. Wat ze nastreeft is zo mooi dat we graag een aandeel willen leveren met een groots opgezet evenement.” Peter: “Mijn wens was in de Alblasserdamse Ontmoetingskerk – waar Bianca heen ging – een benefietconcert te houden met Jan Vayne. Dat ben ik in eerste instantie proberen te gaan regelen. De kerk bleek echter al bezet te zijn op de dag die wij voor ogen hadden en Jan Vayne kon niet. Wel heeft hij zijn cd Romantic Popsongs tegen inkoopprijs ter beschikking gesteld om te verkopen.”

Niettemin hebben Karin en Peter het voor mekaar gekregen een programma samen te stellen dat twee uur lang klinkt als een klok. Peter – zelf dirigent van koren uit Zwijndrecht, Zuidland en zelfs uit Barneveld en Ede – deed niet zonder succes een beroep op zijn gigantische muzikale netwerk. Een groot aantal koren uit allerlei windstreken – waaronder het gemengde koor Chapeau van de bekende Daniël den Hoed-kliniek – en individuele musici doen belangeloos mee. Sterker nog: ze hebben zich gecommitteerd 6,99 euro entree te betalen in ruil voor een gratis fles wijn. Peter: “Op elke fles wijn maken we vier euro winst. Een Nederlandse wijnboer in Frankrijk heeft het ons tegen inkoopprijs geleverd. Hij heeft zelf kanker overleefd. Alles bij elkaar opgeteld zitten we al op ruim drieduizend euro. Ons streefbedrag, dat we met het concert willen ophalen, is vijfduizend euro. Zoals het er nu uitziet gaan we daar dik overheen. Ik verwacht dat alle achthonderd tot duizend stoelen in de Bethlehemkerk bezet zijn. Het loopt aan alle kanten. Zeker nu er ook over wordt geschreven.”

In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat wordt zaterdagmiddag 22 januari een groot benefietconcert gehouden ten bate van de droomwens van de overleden Bianca Baaijens uit Alblasserdam. Aan het concert werken mee: Gemengd Koor Chapeau onder leiding van Eric van Dalum, Christelijk Gemengd Koor Debarim en Lovende Stemmen onder leiding van Vincent van Dam, Christelijk Gemengd Koor Groote Lindt, Interkerkelijk Evangelisatiekoor Zuidland en Christelijk Mannenkoor Laudate onder leiding van Peter Overduin, Annelies Schep (sopraan), André de Jager (orgel), Hans Veldhuizen (vleugel), Yta vd Zwaag (hobo), Henk de Graaf (dwarsfluit) en het strijkorkest Erasmus Consort. Aanvang: 14.00 uur. De kerk is open vanaf 13.30 uur. Toegangsprijs: 9,99 euro per persoon. Tot en met 12 jaar: 4,99 euro per persoon. Inlichtingen en kaarten bestellen: tel. 078-6818260. Mailen kan ook: karinoverduin@hotmail.com Na afloop zijn er diverse cd”s te koop en wijn.In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat wordt 22 januari een groot benefietconcert gehouden ten bate van de overleden Bianca Baaijens uit Alblasserdam. Aan het concert werken mee: Gemengd Koor Chapeau onder leiding van Eric van Dalum, Christelijk Gemengd Koor Debarim en Lovende Stemmen onder leiding van Vincent van Dam, Christelijk Gemengd Koor Groote Lindt, Interkerkelijk Evangelisatiekoor Zuidland en Christelijk Mannenkoor Laudate onder leiding van Peter Overduin, Annelies Schep (sopraan), André de Jager (orgel), Hans Veldhuizen (vleugel), Yta vd Zwaag (hobo), Henk de Graaf (dwarsfluit) en het strijkorkest Erasmus Consort. Aanvang: 14.00 uur. De kerk is open vanaf 13.30 uur. Toegangsprijs: 9,99 euro per persoon. Tot en met 12 jaar: 4,99 euro per persoon. Inlichtingen en kaarten bestellen: tel. 078-6818260. Mailen kan ook: karinoverduin@hotmail.com Na afloop van het ongeveer twee uur durende concert zijn er diverse cd’s te koop en wijn.

De missie Walking on a Dream houdt in één miljoen euro te sparen voor de aanschaf van een zogeheten hyperthermiescan in de Daniël den Hoed-kliniek. Dit apparaat maakt tumorbehandelingen veel effectiever. De teller staat nu op 250.000 euro. De ouders, vriendin en geestelijk verzorger van Bianca Baaijens wonen het benefietconcert bij.

Bron: klaroen.nl

Dit bericht is geplaatst in Externe artikelen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *