Karin Overduin

Beste mensen. Hieronder wordt een update bijgehouden wat betreft Karin. Voor jullie meeleven ontzettend veel dank. Het doet ons erg goed. Wij zijn niet in staat om alles te beantwoorden maar alles wordt wel gelezen en zeer gewaardeerd.

10-12. De uitzending zal blijven staan en kan steeds worden teruggekeken. De komende week wordt deze bijgewerkt naar een kortere versie. Wij willen iedereen bedanken voor het enorme meeleven. In het bijzonder bedanken wij de musici Jan Vayne, André de Jager, Judith Sportel, Yta van der Zweaag en Jimco Zijlstra, de koren Inspire2liveChoir en Choir4Hope, Taco Koster, Hans Brouwer, Martin de Waard, Jorn Moraal en Jan Nederlof voor het livestreamen en de uitvaartleider Jan Noordzij. Met elkaar zijn we in gesprekken naar een mooie afscheidsdienst gegroeid. Ik wil ook bedanken onze dochters Klaudia, Elise en Gemma met hun partners Marcel, Tom en Jeroen. Wat waren we de afgelopen weken een mooi gezin met elkaar! En wat fijn dat Luke de hele dienst er bij was. Ook Francis hartelijk dank voor het uitspreken van de laatste brief van Karin.

9-12. SORRY bij het rekeningnummer moest een 10 tussen en een 0. Er staat nu het goede nummer!

Als jullie een gift willen geven dan kan dat op NL10RABO 0113 4491 35 tnv Inspire2livemusic ovv Karin/borstkanker. Deze gift zal worden t.z.t worden overgemaakt voor de bestrijding/onderzoek naar borstkanker. Waarvoor dank!

Lieve mensen, dit zal morgen de afsluiting zijn van de afscheidsdienst van Karin. Hieronder de complete liturgie die jullie kunnen printen en zo THUIS de dienst mee kunnen lezen en beleven…Tevens staat er de link om in te loggen voor de livestreaming…vanaf 12.00 zal er orgel/pianomuziek zijn van André de Jager en Jan Vayne. Om 12.30 uur begint de dienst. In de dienst zingen de koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope olv Jimco Zijlstra en Judith Sportel als sopraan. Taco Koster is er voor de verbindende teksten en Yta van der Zwaag op de hobo. Ja, het zal een emotionele dienst worden en dat mag ook. Maar wij vinden het een ontzettend “mooi” geheel geworden. Helemaal in de sfeer van Karin en ons….
Nee……er is geen aparte livestreamkamer in de kerk…….(pfffttt) NIET uitgenodigd of toestemming gevraagd hebbende betekend dus NIET komen maar THUIS meekijken!!

De mensen die wel uitgenodigd zijn krijgen een complete liturgie in de kerk aangereikt.

7-12. Als jullie THUIS mee willen kijken via internet dan kunnen jullie dat via de onderstaande link doen. Klik op de foto en dan kunnen jullie meekijken. De livestreaming begint vrijdag 8 december om 12.00 uur. Samen met de orgel/pianomuziek. Dit is dus voor ALLE mensen die NIET uitgenodigd zijn.

 

 

 

 

 

Verder kunt u de liturgie openen en printen via deze link en op deze manier THUIS meelezen.

5-12. Hieronder staat een condoleance kaart die jullie kunnen printen en met een persoonlijke boodschap af kunnen geven of op kunnen sturen. Dit is in de plaats van condoleren. Alle boodschappen gaan we bewaren in boekvorm als dierbare herinnering aan Karin.

Open de condoleancekaart (pdf). Deze kunt u vervolgens afdrukken.

 

4-12. Vanaf woensdag volgen hier de mededelingen omtrent de afscheidsdienst en het bijwonen daarvan en de gegevens over de livestream. Tevens zal hier een herinneringsbrief worden gezet als condoleance. Jullie kunnen dit dan downloaden en afgeven of opsturen.

3-12. Vanochtend wordt de palliatieve sedatie gestart. Om 18.20 uur is Karin in alle rust en vrede en in ons bijzijn overleden. Ik heb haar ogen gesloten en het was goed zo. Geen lijden en geen pijn. Dag lief maatje van me. Het zal nooit meer zo zijn als het was….

2-12. Gisterenavond hebben de 3 dochters de ringen gekregen. Wat was dat mooi dat Karin ze zelf nog kon geven. Tegelijkertijd is er afscheid genomen. Vannacht morfine van de huisarts gekregen ivm benauwdheid. Vandaag zal de morfinepomp worden geplaatst. Zelf bid ze om te sterven….

1-12. Vandaag is onze oudste dochter Klaudia jarig. De laatste verjaardag met haar moeder. Feest en verdriet, dood en leven liggen dichtbij elkaar. Verder ga ik de ringen halen. Morgen krijgen de 3 dochters een ring die speciaal gemaakt is van de trouwring van Karin. Een aandenken voor het leven.
Vandaag gaat het zo hard dat we denken aan nog een paar dagen. Het eerste afscheid nemen is al begonnen. Ze heeft geen kracht meer in armen en benen.

30-11. Alle kleine inspanningen worden teveel. Het is toch wel confronterend als Karin aangeeft te verlangen naar de dood. Van het lichaam blijft niks meer over. Dit nu zelf mee te maken is echt bizar. En tegelijkertijd een enorme motivatie om met ons werk door te gaan voor de kankerbestrijding. Samen op de bank praten over je geleefde leven is ook waardevol en mooi. We hebben een mooi en rijk leven gehad van dingen die we hebben gedaan. Ons leven was zoals Ramses Shaffy zo geweldig zingt: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…we hebben dit samen veel gedaan en met veel lieve mooie mensen om ons heen. En dan kun je terug kijken op een veel tekort maar wel een mooi geleefd leven…

29-11. Gewoon een slechte dag waarin het lichaam op gaat geven. Weer afgevallen.  In een paar dagen inmiddels 5 kg.

28-11. Vandaag zouden we naar het zh gaan om bloed te prikken en te kijken of Karin verder mocht met medicijnen. In overleg met de oncoloog doen we dit niet. Het heeft geen toegevoegde waarde meer. Karin heeft ook geen energie meer om naar het zh te gaan. Vervolgens een gesprek met de huisarts gehad. Deze gaf ook aan dat het erg hard gaat en ze het gevoel had dat Karin oud/nieuw niet gaat halen. Karin gaf dat zelf ook aan. Ze valt per dag af en voelt haar krachten alleen maar afnemen. December 2017………….

27-11. Samen met Jan Noordzij meer afspraken gemaakt voor de dankdienst. Begrafenis zal in besloten kring zijn. Alle aanwezigen krijgen een herinneringsbrief om een boodschap achter te laten. Deze komt ook hier op mijn site te staan om in te vullen en op te sturen voor wie dat wil. Op deze manier voorkomen we dat we honderden handen moeten schudden. En kunnen we de persoonlijke boodschappen bewaren als een mooie herinnering. De dienst zal worden uitgezonden via een livestream dus iedereen die dat wil kan meeluisteren en meekijken. Het Inspire2liveChoir en Choir4hope zullen in dienst zingen olv (gast)dirigent Jimco Zijlstra. Jan Vayne zal de vleugel bespelen en André de Jager het orgel. Judith Sportel zal zingen met de koren en solo.

26-11. Vooral een dag van veel rusten voor Karin. Opnieuw 3x vocht afgetapt. Een dag waarop ze besloot alle taken neer te leggen. Het gaat niet meer zegt ze zelf. Ik heb geen energie meer. Eigenlijk is de trap oplopen voor het slapen ’s nachts ook teveel.

25-11. Vandaag zelfs 3x vocht afgetapt. Karin wordt erg moe en valt af.

22-23-24-11. Het is allemaal redelijk hetzelfde. Per dag komt er tussen de 1,5 en 2 liter vocht uit. Vandaag wilde Karin even naar buiten maar door pijn gaat het niet lukken. Geen goeie dag vandaag.

21-11. Opnieuw 0.8 lt afgetapt. Verder een 2e gesprek met Jan Noordzij om de dankdienst en begrafenis verder te regelen. Musici zijn uitgenodigd. Locatie mogelijk de Bethlehemkerk te Papendrecht. Gesproken over een livestream omdat we veel mensen verwachten. De dankdienst verder uitgewerkt met de liederen en volgorde.

20-11. Vanochtend weer 750 ml afgetapt door thuiszorg. Vanavond komen ze weer. De zeer pijnlijke krampen worden waarschijnlijk veroorzaakt door teveel vocht wat wegloopt. En vanavond weer er weer 0,8 ml afgetapt.

19-11. Opnieuw 1,2 liter vocht door thuiszorg afgetapt. Verder wordt het een rustig dagje. Uitrusten van gisteren.

18-11. Door thuiszorg werd opnieuw 1,6 liter afgetapt. Dat gaf wel zoveel verlichting dat Karin ’s avonds naar het concert in Klundert kon komen. Daar had ze zo op gehoopt. En velen met haar. Het werd met elkaar een prachtige avond. Ik heb ons persoonlijke verhaal verteld vanaf 1995. Daarom hebben we de koren opgericht en de fietsteams. Om iets terug te doen. En Karin heeft hier ongelofelijk veel werk voor verzet op de achtergrond. Alle administratie en alles er omheen. Ze kreeg hiervoor een staande ovatie en bloemen. Het was een avond van verbondenheid in liefde en warmte van die lieve mooie mensen om ons heen. En er is niks mooier dan met elkaar muziek te maken en de emo zo met elkaar te delen. Where no one stands alone!. Aan het eind van de avond mocht ze zelf de cheque overhandigen met het prachtige bedrag van maar liefst 4500 euro. Groots! Alle mensen die op de een of andere manier  hebben geholpen veel dank.
Bijzonder was ook dat de familie Bax aanwezig was en dat we aan hen The Phantom of the opera op konden dragen. Het lievelingslied van Kees.

17-11. Slechte nacht met veel pijn. Contact met oncoloog gehad. Vanmiddag is er blijvende drain geplaatst en weer ruim 4,5 liter vocht er uit gehaald. Thuiszorg komt nu aftappen en doorspoelen. Geeft veel verlichting. Minder benauwd. Bloed geprikt omdat ze afgelopen week moest stoppen met medicijnen ivm slechte leverwaarden. Uit slag nog niet bekend. O ja, vandaag 36 jaar verkering. Gevierd met een broodje gezond in het ziekenhuis en als kado een drain. Niet leuk dus en om te janken….

16-11. Er komt meer vocht in de buik waar ze last van heeft. Vandaag de auto verkocht.

15-11. Helaas kregen we te horen dat de leverwaarden niet goed waren. Dat betekent stoppen met de medicijnen en vrijdag opnieuw bloedprikken en dan kijken hoe verder. Vandaag een minder goede dag. Vannacht al aan de zuurstof geslapen en vandaag erg moe. Mogelijk een terugslag van de inspanningen van gisteren.

14-11. Bloedprikken in zh. Later nog een keer bloedprikken. Bezoek bij oncoloog. Doorgaan met medicijnen. Gaatje van de drain lijkt nu dicht te zijn. Vervolgens naar huisarts voor 2 prikken medicijnen. Lekker dagje van de straat weer.

13-11. Vandaag een lang en intensief gesprek gehad met de begrafenisondernemer Jan Noordzij. Vooral over de vele (on)mogelijkheden. Het organiseren van een Dankdienst, het condoleren, de begrafenis zelf etc.etc. Was zeer nuttig om daar met elkaar vooraf over te praten.

12-11. Hele nacht zonder zuurstof geslapen. Voorbereidend gesprek met Taco Koster die in de dankdienst zal spreken. We zijn blij dat hij bereid was dit te doen. We hebben bijzonder goede herinneringen aan de zangdiensten in Ouddorp in het verleden.

11-11. De hele nacht zonder zuurstof geslapen. Straks om 11.00 met de 3 dochters naar de juwelier om een blijvende herinnering te laten maken. De trouwring van Karin wordt in de nieuwe 3 ringen van de dochters verwerkt. Hoe mooi is dat.

10-11. Behoorlijk geslapen. Halverwege de nacht toch aan zuurstof beneden. Overdag behoorlijk goed gegaan. ’s Avonds mochten we bekend maken dat we weer opa en oma worden van onze dochter Elise.

9-11. Bed, rolstoel en douchestoel gebracht. Kamer ingericht. Drain verwijderd. Ruim 11 liter vocht is er uitgelopen. Karin om 15.00u opgehaald en ze is weer thuis.

8-11. Ook vandaag nog niet niet naar huis helaas. Drain loopt nog steeds. Inmiddels meer dan 9 liter vocht er uit. Waarschijnlijk gaat morgenmiddag de drain er uit en wordt er gekeken hoe snel het vocht terugkomt. Daarna wordt een definitieve drain geplaatst.

7-11. Helaas mag ze nog niet naar huis. Ik ga vannacht bij haar slapen ivm benauwdheid. Inmiddels 6,2 liter afgetapt. Oorzaak is een tumor of medicijnen. Ze is echt niks waard op dit moment. Ligt ook constant aan de zuurstof nu. Bezoek en praten is snel teveel. Rust is even heel belangrijk. Ook bezig met bed beneden te regelen.

6-11. Karin is opgenomen. Op de echo was idd veel vocht te zien. Drain geplaatst en inmiddels 5 liter (!) vocht weggehaald. De uitslagen horen we op 7-11. Niet zo gek dus dat ze benauwd was. Het weghalen geeft wel verlichting.

5-11. Karin heeft ontzettende dikke buik van vocht en kan niet eens meer zitten. Contact met zh gehad en er staat een opname gepand voor 6-11.

4-11. Samen met de kinderen de dingen besproken die nodig waren. Met een lach en een traan. Maar mooi dat we alles samen kunnen doen zo. Behoorlijk confronterend ook.

2-11. Gesprekken met huisarts gevoerd over de diverse mogelijkheden. Concept rouwkaart gemaakt. Ook nog voor de komende concerten diverse activiteiten gedaan. Het zo raar allemaal………..

-Op woensdag 1-11 is de zuurstof gebracht en uitgelegd. Weer een stapje. Confronterend om Karin met een slang in haar neus te zien terwijl ze altijd 2 trappen op en af holde om alles te doen. Hup in de auto sprong om even dit en even dat te doen. We hopen dat het wat verlichting gaat geven in de benauwdheid. Ook het zuurstof meenemen is mogelijk.

-Op dinsdag 31-10 gesproken met onze eigen oncoloog. Er is gestart met nieuwe medicijnen. Chemo was eigenlijk niet mogelijk. Een nieuw medicijn met 20% kans van slagen. Verder prednison en vochtafdrijvers voor de benauwdheid. Karin kan op dit moment eigenlijk niks meer door de benauwdheid. Zuurstof voor thuis ivm de benauwdheid. Vocht weghalen in buik was geen optie. Te weinig. In alle eerlijkheid gaf de oncoloog aan dat we in maanden of korter moeten gaan denken……onvoorstelbaar, raar, onwerkelijk, bizar……maar toch de bittere werkelijkheid!!

-Op vrijdag 27-10 is er vocht in de rechterlong weggehaald. Niet veel. Het was ook niet de oorzaak van de benauwdheid. Dis helaas werd dat niet verholpen. Als mogelijke oorzaak van de benauwdheid is het vocht in haat buik het probleem. Dat vocht drukt het middenrif omhoog en daardoor komt de long in de verdrukking.
-Op maandag 24-10-17 kregen we helaas slecht nieuws. Er waren nieuwe uitzaaiingen in rechterlong en buikvlies. Opgeteld bij de al eerdere uitzaaiingen in linkerlong, lever en wervels. De keuze van behandelingen worden steeds minder en de tijd van de werking van de medicijnen ook. Op 31-10 hebben we een afspraak bij oncoloog of en wat voor behandelingen er nog mogelijk zijn.