Karin Overduin

Beste mensen. Hieronder wordt een update bijgehouden wat betreft Karin. Voor jullie meeleven ontzettend veel dank. Het doet ons erg goed. Wij zijn niet in staat om alles te beantwoorden maar alles wordt wel gelezen en zeer gewaardeerd.

17-11. Slechte nacht met veel pijn. Contact met oncoloog gehad. Vanmiddag is er blijvende drain geplaatst en weer ruim 4,5 liter vocht er uit gehaald. Thuiszorg komt nu aftappen en doorspoelen. Geeft veel verlichting. Minder benauwd. Bloed geprikt omdat ze afgelopen week moest stoppen met medicijnen ivm slechte leverwaarden. Uit slag nog niet bekend. O ja, vandaag 36 jaar verkering. Gevierd met een broodje gezond in het ziekenhuis en als kado een drain. Niet leuk dus en om te janken….

16-11. Er komt meer vocht in de buik waar ze last van heeft. Vandaag de auto verkocht.

15-11. Helaas kregen we te horen dat de leverwaarden niet goed waren. Dat betekent stoppen met de medicijnen en vrijdag opnieuw bloedprikken en dan kijken hoe verder. Vandaag een minder goede dag. Vannacht al aan de zuurstof geslapen en vandaag erg moe. Mogelijk een terugslag van de inspanningen van gisteren.

14-11. Bloedprikken in zh. Later nog een keer bloedprikken. Bezoek bij oncoloog. Doorgaan met medicijnen. Gaatje van de drain lijkt nu dicht te zijn. Vervolgens naar huisarts voor 2 prikken medicijnen. Lekker dagje van de straat weer.

13-11. Vandaag een lang en intensief gesprek gehad met de begrafenisondernemer Jan Noordzij. Vooral over de vele (on)mogelijkheden. Het organiseren van een Dankdienst, het condoleren, de begrafenis zelf etc.etc. Was zeer nuttig om daar met elkaar vooraf over te praten.

12-11. Hele nacht zonder zuurstof geslapen. Voorbereidend gesprek met Taco Koster die in de dankdienst zal spreken. We zijn blij dat hij bereid was dit te doen. We hebben bijzonder goede herinneringen aan de zangdiensten in Ouddorp in het verleden.

11-11. De hele nacht zonder zuurstof geslapen. Straks om 11.00 met de 3 dochters naar de juwelier om een blijvende herinnering te laten maken. De trouwring van Karin wordt in de nieuwe 3 ringen van de dochters verwerkt. Hoe mooi is dat.

10-11. Behoorlijk geslapen. Halverwege de nacht toch aan zuurstof beneden. Overdag behoorlijk goed gegaan. ’s Avonds mochten we bekend maken dat we weer opa en oma worden van onze dochter Elise.

9-11. Bed, rolstoel en douchestoel gebracht. Kamer ingericht. Drain verwijderd. Ruim 11 liter vocht is er uitgelopen. Karin om 15.00u opgehaald en ze is weer thuis.

8-11. Ook vandaag nog niet niet naar huis helaas. Drain loopt nog steeds. Inmiddels meer dan 9 liter vocht er uit. Waarschijnlijk gaat morgenmiddag de drain er uit en wordt er gekeken hoe snel het vocht terugkomt. Daarna wordt een definitieve drain geplaatst.

7-11. Helaas mag ze nog niet naar huis. Ik ga vannacht bij haar slapen ivm benauwdheid. Inmiddels 6,2 liter afgetapt. Oorzaak is een tumor of medicijnen. Ze is echt niks waard op dit moment. Ligt ook constant aan de zuurstof nu. Bezoek en praten is snel teveel. Rust is even heel belangrijk. Ook bezig met bed beneden te regelen.

6-11. Karin is opgenomen. Op de echo was idd veel vocht te zien. Drain geplaatst en inmiddels 5 liter (!) vocht weggehaald. De uitslagen horen we op 7-11. Niet zo gek dus dat ze benauwd was. Het weghalen geeft wel verlichting.

5-11. Karin heeft ontzettende dikke buik van vocht en kan niet eens meer zitten. Contact met zh gehad en er staat een opname gepand voor 6-11.

4-11. Samen met de kinderen de dingen besproken die nodig waren. Met een lach en een traan. Maar mooi dat we alles samen kunnen doen zo. Behoorlijk confronterend ook.

2-11. Gesprekken met huisarts gevoerd over de diverse mogelijkheden. Concept rouwkaart gemaakt. Ook nog voor de komende concerten diverse activiteiten gedaan. Het zo raar allemaal………..

-Op woensdag 1-11 is de zuurstof gebracht en uitgelegd. Weer een stapje. Confronterend om Karin met een slang in haar neus te zien terwijl ze altijd 2 trappen op en af holde om alles te doen. Hup in de auto sprong om even dit en even dat te doen. We hopen dat het wat verlichting gaat geven in de benauwdheid. Ook het zuurstof meenemen is mogelijk.

-Op dinsdag 31-10 gesproken met onze eigen oncoloog. Er is gestart met nieuwe medicijnen. Chemo was eigenlijk niet mogelijk. Een nieuw medicijn met 20% kans van slagen. Verder prednison en vochtafdrijvers voor de benauwdheid. Karin kan op dit moment eigenlijk niks meer door de benauwdheid. Zuurstof voor thuis ivm de benauwdheid. Vocht weghalen in buik was geen optie. Te weinig. In alle eerlijkheid gaf de oncoloog aan dat we in maanden of korter moeten gaan denken……onvoorstelbaar, raar, onwerkelijk, bizar……maar toch de bittere werkelijkheid!!

-Op vrijdag 27-10 is er vocht in de rechterlong weggehaald. Niet veel. Het was ook niet de oorzaak van de benauwdheid. Dis helaas werd dat niet verholpen. Als mogelijke oorzaak van de benauwdheid is het vocht in haat buik het probleem. Dat vocht drukt het middenrif omhoog en daardoor komt de long in de verdrukking.
-Op maandag 24-10-17 kregen we helaas slecht nieuws. Er waren nieuwe uitzaaiingen in rechterlong en buikvlies. Opgeteld bij de al eerdere uitzaaiingen in linkerlong, lever en wervels. De keuze van behandelingen worden steeds minder en de tijd van de werking van de medicijnen ook. Op 31-10 hebben we een afspraak bij oncoloog of en wat voor behandelingen er nog mogelijk zijn.