Dirigent

PETER OVERDUIN

Nadat hij op 8 jarige leeftijd is begonnen met orgelles is het muziek maken eigenlijk nooit meer gestopt. Orgellessen werden gevolgd bij Frans van Tilburg en Jan Bonefaas. Als vaste registrant van Frans van Tilburg maakte hij vele koor- en samenzangavonden mee.
Onder andere voor de EO de opnames van “Laat ons de rustdag wijden” met een groot samengesteld koor o.l.v. Jan van den Driest. Bij deze avonden werd het verlangen geboren om ook dirigent te worden.

 
Er werden dirigentcursussen gevolgd via de Kurt Thomas Stichting. Al snel volgde het eerste koor. Op dit moment is Peter Overduin nog dirigent van de door hem zelf opgerichte koren Inspire2liveChoir te Alblasserdam en Choir4Hope te Barneveld. Met zijn koren heeft hij in de afgelopen jaren diverse radio- en tv- opnamen gemaakt voor de EO. Zie voor info verder www.peter-overduin.nl
 
Tevens zijn er inmiddels 9 CD’s verschenen bij de bekende uitgeverij De Bazuin te Putten. Met de koren werden ook koorreizen gemaakt naar Praag, Parijs, London, Gent, Brugge, Leuven, Strassburg, Passau, Wenen, Luxemburg, Keulen, Brussel, Antwerpen en Hasselt.  In al deze steden werd in de bekende kathedralen een concert gegeven. Ook in Nederland werden in veel bekende kerken concerten gegeven met bekende solisten, intrumentalisten en Het Groot Nationaal Strijkorkest.
 

Het motto van Peter Overduin is hem geleerd op de dirigentencursus: “Streef naar het onmogelijke dan bereik je al het mogelijke”.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *